Veteraaniperinteen vaalija-kilpi Kuopion Sotaveteraanimuseolle

27.11.2012

Tammenlehvän Perinneliitto on myöntänyt käyttöön ottamansa Veteraaniperinteen vaalija-kilven Kuopion Sotaveteraanimuseolle osoituksena sen tekemästä arvokkaasta työstä sotiemme 1939–1945 veteraaniperinteen vaalimiseksi. Kilpi luovutetaan 8.11.2012 klo 16.00 veteraanimuseolla järjestettävässä tilaisuudessa. Kilven luovuttaa Perinneliiton toiminnanjohtaja, eversti evp. Pertti Suominen.

Usean vuoden aktiivisen perinteen keruun ja valmistelujen tuloksena vuonna 2004 avattuun Kuopion Sotaveteraanimuseoon on sen isäntäyhdistyksen Kuopion Sotaveteraanit ry:n toimenpitein koottu esimerkillisellä tavalla arvokas ja mielenkiintoinen kokoelma sekä sotavuosista että Kuopiossa sijainneista joukoista ja vanhasta kasarmialueesta kertovaa aineistoa.