Puheenjohtajalta 2016

22.04.2016

Hyvää alkanutta vuotta veteraanit, veteraanien puolisot ja lesket sekä veteraanityön tukijat.

Paukkupakkasissa alkanut vähäluminen talvi on kääntynyt kevääseen. Ei ole enää menemistä Kallaveden jäille.

Talven tapahtumat ja vuosikokouskin on takana. Nyt odotellaan kesän tuloa. Ensi viikolla vietetään Kansallista Veteraanipäivää Musiikkikeskuksella kaupungin järjestämänä. Toivottavasti moni jaksaa osallistua juhlaan. Toukokuun lopulla – toivottavasti jo kesäisissä säissä – mennään Rautalammin hiljan remontoituun kirkkoon. Heinäkuussa järjestetään teatterimatka Varkauteen yhdessä tukijoidemme kanssa – siellä menee toista kesää Tuntematon Sotilas. Allekirjoittanut on saanut olla mukana näytelmän teossa asiantuntijana.  On ollut hauskaa palauttaa mieliin sulkeisenpitoa ja yksittäisen miehen yksinkertaisia etenemismuotoja – ryömintä, konttaus ja syöksy.

Elokuussa juhlimme yhdistyksen 50-vuotistaivalta yhdessä Piirin ja monen muun yhtä vanhan veljesyhdistyksen kanssa Ammattikoululla 27.8. Sen yhteydessä julkaisemme 50 historiikin.

Markku Tomperi