JÄSENTIEDOTE 2019

26.02.2019

Kuopion Sotaveteraanien Veteraaniperinne ry Jäsentiedote 2019

Tulliportinkatu 37 Rak D (Sotaveteraanimuseo) 70110 KUOPIO

Puh (017) 281 1130

Sähköposti:  kuopion.sotaveteraanit@dnainternet.net

Kotisivut: www.kuopionveteraaniperinne.fi (tai www.kuopionsotaveteraanit.fi)

Toimistonhoitaja Stiina Okkola(017) 281 1130 – torstaisin 9.00 – 13.00

Toimisto avoinna torstaisin 9.00-13.00

Museo avoinna syksyllä ja talvella ryhmille (min 8 henk.) tilauksesta s-postilla.

Kesäisin la-su 12 -16 (Juhannuksena suljettu)

KUOPION VETERAANIPERINNEÂ RY:N HALLITUS VUONNA  2019 ja 2020

PUHEENJOHTAJA Markku Tomperi  puh  (017) 281 1130

Varapuheenjohtaja Heikki Ahonen puh 040  552 0899

Aku Korhonen puh 044 352 7272

Pekka Rantala puh  040 531 2120

Kyösti Miettinen puh 040 734 0841

Matti Nissinen puh 050 518 7855

Stiina Okkola puh (017) 281 1130

Eila Miettinen puh 044 361 0724

Perinnetoimikunta Markku Tomperi

Sosiaalitoimikunta Stiina

KOKOUSKUTSU YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN KEVÄTKOKOUKSEEN

Kokous pidetään perjantaina maaliskuun 29. päivänä alkaen klo 10.00 Keskusseurakuntatalon Samuli kerhohuoneessa, toinen kerros (hissi), Suokatu 22  Kuopio. Kokouksessa käsitellään sääntöjen § 10 mukaiset kevätkokousasiat (Toimintakertomus ja talous vuodelta 2018). Mahdolliset jäsenaloitteet tulee toimittaa kirjallisesti hallitukselle viimeistään 14 päivää ennen kokousta. Kokoukseen saapuvien äänioikeudet tarkistetaan Samulissa 9.00 – 9.50. Kahvitarjoilu myös Samulissa alkaen klo 9.00.

KOKOUSKUTSU YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN SYYSKOKOUKSEEN

Kutsu vuoden 2019 Syyskokoukseen  julkaistaan liiton Kenttäpostia lehdessä syksyllä. Ilmoitus jäsenlehdessä vastaa säännöissä ilmoitettua ”kirjettä”  Seuraa ilmoittelua!

MUISTUTETAAN KAIKKIA TUNNUKSEN OMAAVIA VETERAANEJA 1.11.2019  VOIMAAN ASTUVASTA LAISTA, JOLLA SAATETAAN KAIKKI VETERAANIT SAMALLE VIIVALLE AVOPALVELUIDEN OSALTA. ON TÃKEÄÄ, ETTÄ VETERAANIN PALVELUTARVE ON ARVIOITU KUOPION KAUPUNGIN TOIMESTA ETUUKSIEN SAAMISEKSI. PALVELUNEUVONTA KLO 8.00 – 14.00 PUH (017) 183 245  (koskee myös Palvelutaloissa asuvia).

JALKAHOITO VARSINAISILLE JÄSENILLE

Yhdistyksen hallitus päätti vuoden ensimmäisessä kokouksessa maksaa Veteraanivastuukeräysvaroista yhden jalkahoidon varsinaisille jäsenelle (veteraanit, puolisot ja lesket). Lisätietoja toimistonhoitajalta, Stiina Okkola (017) 281 1130 torstaisin klo 9.00 -13.00

TARVITSETKO KOTIAPUA?

Veteraanien puolison ja lesken on mahdollista saada yhdistykseltä kerran kuussa kaksi tuntia kotiapua – siivous, pyykkihuolto, asiointi, ulkoilu, ruoanlaitto, kevyet pihatyöt ja vaikkapa vain yhdessäoloa.

Avustuksen saanti edellyttää jäsenyyttä ja siinä on tulorajat (yksinasuvalla 1200 euroa/kk, pariskunnilla 1800 euroa/kk ). Tarkemmat tiedot toimistolta.

Sotaveteraaniliiton sairaala-, lääke-, silmälasi yms avustuksia haettavissa toimiston kautta.

Avustuksen saanti edellyttää jäsenyyttä ja siinä on tulorajat (yksinasuvalla 1200 euroa/kk brutto, pariskunnilla 1800 euroa/kk brutto ). Tarkemmat tiedot toimistolta.

VIIKKOTAPAHTUMAT

TIISTAI JUTTUPIIRI KLO 9.00 KUOPION KLUBI

KESKIVIIKKO VESIVOIMISTELU KLO 13.30 UIMAHALLI

TORSTAI VOIMISTELU KLO 10.15 SUOKADUN PELVELUKESKUS

PERJANTAI VESIVOIMISTELU KLO 11.00 SUOKADUN PALVELUKESKUS

TALVISODAN MUISTOKONSERTTI  SUNNUNTAINA 10.3.2019 KLO 18.00 TUOMIOKIRKKO

(Maksullinen ohjelma veteraanien hyväksi)

Talvisodan muistojumalanpalvelus keskiviikkona 13.3.2019 klo 10.00 Tuomikirkossa. Saarnaa Ilpo Rannankari, liturgina Jaana Marjanen. Seppelepartiot lähettää Aluehallintoviraston pääjohtaja Sirkka Jakonen. Kirkkokahvit tilaisuuden jälkeen.

VALTAKUNNALLINEN KANSALLISEN VETERAANIPPÄIVÄN PÄÄJUHLA KUOPION MUSIIKKIKESKUKSESSA 27.4.2019. Huom Juhla on vain kutsuvieraille. Veteraanit tulevat saamaan henkilökohtaisen kutsun.

SOMPALAN KESÄLEIRI  24. –  27.6.2019  Ilmoittautuminen viimeistäänn tiistaina 28.5. klo 9.00 – 13.00 toimistoon.

VETERAANIEN JA RESERVILÄISTEN KIRKKOPÄIVÄ KALLAVEDEN KIRKOSSA  15.9.  klo 10.00.  Keittolounas Jumalanpalveluksen jälkeen. Kyyti järjestetään – ilmoittautumiset toimistoon  29.8. mennessä.

HALLAN PAPPOJEN JOULUATERIA TULOSSA JOULUKUUSSA –  SEURAA MUISTIOTA/KYSY TOIMISTOLTA.

Puheenjohtajalta 2018

29.01.2018

Puheenjohtajan palsta

Itsenäinen Suomi 100 vuotta on totta. Valtio, jota vastaan viimeiset sotiemme veteraanit taistelivat on historiaa. Suomi ON ja VOI kohtuullisesti. Kiitos siitä nykyiselle veteraanisukupolvelle.

Vietetty Juhlavuosi sujui Kuopion Sotaveteraanit ry:n näkökulmasta hyvin. Sanoisinpa, että lähes suunnitelman mukaisesti. Ja muutokset suunnitemaan ovat olleet pelkästään positiivisia. Kansan käsi on ollut karttuisa ja vapaaehtoista työvoimaa on riittänyt.

Juhlavuoden kunniaksi valtiovalta ojensi reilun käden veteraanien kotiin vietäviin palveluihin. Tavoitteena oli, että kunnat kartoittavat tarpeet mahdollisimman tarkasti. Kuopio teki niin. Siitä kiitos kaupunkimme päättäjille. Kartoituksen jälkeen havaittiin, ettei Valtiokonttorin myöntämät varat riitä tarpeiden tyydyttämiseen. Näin ollen kaupunki teki lisä-anomuksen ja se hyväksyttiin. Vain kaksi kuntaa – Kuopio ja Turku – selvitti veteraanien kotiin vietävien palvelujen tarpeen oikein ja sai anomansa lisämäärärahat. Nyt Kuopiossa tiedetään varsin tarkkaan tarvittavan avun määrä ja laatu. Tänä vuonna apuun on helppo suunnata tarvittavat työt ja eurot.

Edellisessä asiassa on erinomaista se, että veteraanit kertoivat avoimesti elämäntilanteensa kartoittajille – siitä kiitos. Jos ei itse vaadi, niin harvoin saa, jos koskaan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta maamme ikävimmästä vaiheesta – sisällissodasta. On aika laittaa sen ajan kirjan kannet kiinni vuoden loppuun mennessä. Yhdistys muistaa tuota verivuotta esittämällä jäsenistölleen Tammisunnuntai-elokuvan 28.1.2018 Kuva Kukossa. Se on yhdistyksen päätöksen mukaan viimeinen yhteinen muistotilaisuus asiasta. Yhdistyksen perinnetyö keskittyy 1939 – 45 käytyihin sotiin ja niissä mukana olleisiin veteraaneihin kuopiolaisesta näkökulmasta katsottuna mukaan lukien sotien jälkeinen jälleenrakennus- ja veteraaniyhdistysten vapaaehtoinen työ jäsenistönsä hyväksi.

Yhdistyksen kevätkokouksessa esitetään hyväksyttäväksi yhdistyksen uudet säännöt perinneaikaa varten. Kevätkokouksessa 2017 esitettyyn sääntöluonnokseen on tehty joitakin muutoksia koskien yhdistysjäseniä. Vain Kuopion Reserviläiset ja Pohjois-Savon Sotilaspojat pitävät kiinni edellisen puheenjohtajan aikana tehdystä ”perinneaikasopimuksesta” – Kuopion Reservin Upseerit ja Pohjois-Savon Rauhanturvaajat irtisanoutuivat tehdystä sopimuksesta – irtisanoutuminen ei vaikuta yhdistyksemme toimintaan millään tavalla. Ainoa vaikutus on se, ettei yhdistys ole enää aktiivinen kyseisten yhdistyksien suuntaan avun pyynnöillä eikä muissakaan yhteistyöasioissa. Toki irtisanoutuneiden suunnasta tuleviin esityksiin suhtaudutaan myönteisesti, mikäli ne edistävät Kuopion Sotaveteraanit ry:n tarkoitusperiä. Henkilökohtaisesti vakinaisen väen evp upseerina olen erityisen pettynyt Kuopion Reserviupseerikerhon ratkaisuun. Minusta näyttää siltä, että vain Reserviläisyhdistykset – entiset reservialiupseeriyhdistykset – ovat sisäistäneet oikealla tavalla veteraanityön ja veteraanien perinnetyön.

Myötätuuleen

Markku Tomperi

Kotirintamanaiset

22.11.2017

Kotirintamanaiset muistelmateos kertoo 22 naisen elämästä sodan vuosina ja jälleenrakennuksen ajan Suomessa. Kertojat olivat tuolloin lapsia, koululaisia tai nuoria naisia. Sodanaikaisen muistikuvien lisäksi kertomuksista muodostuu ainutlaatuisia ja arvokkaita pienoiselämänkertoja, jotka valottavat naisten tärkeää roolia kotirintamalla. Viime vuosina on alettu puhua sodan henkisistä vaurioista. Haastateltujen kertomukset auttavat ymmärtämään, miten vaikeita asioita sotasukupolvi on joutunut kokemaan.
Kirjan on kirjoittanut edesmennyt pitkäaikainen Savon Sanomien toimittaja Eira Sallinen. Kirjan on julkaissut ja kustantanut omakustanteena Eira Sallisen perikunta.

Kirjaa voi ostaa verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/kotirintamanaiset/

Puheenjohtajalta 1/2017

02.01.2017

Hyvää alkanutta vuotta veteraanit, veteraanien puolisot ja lesket sekä veteraanityön tukijat.

Yhdistyksen 50- vuotistaival on takana. Siitä on saatu kokoon hyvä ja kattava historiikki. On aika katsoa eteenpäin – kohti perinneaikaa. Sinne mennään yhdistyksen tulevaisuussuunnitelman mukaisesti.

Puistokadun toimistolle on tämän julkaisun aikaan saatu uusi omistaja. Yhdistyksen jäsenasioita aletaan hoitamaan Sotaveteraanimuseolle rakennettavasta toimistosta käsin helmikuun alusta alkaen. Tuttu ja turvallinen Stiina Okkola palvelee jäseniä siellä joka torstai. Puhelinnumero, puheposti ja sähköpostiosoite pysyvät entisinä.

Vuosikokouksessa esitellään perinneyhdistyksen sääntömuutoksia. Jäsenten on mahdollista vaikuttaa niiden sisältöön aina seuraavaan vuosikokoukseen 2018 saakka. Silloin on tarkoitus hyväksyä sääntömuutokset ja laittaa ne Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksyttäväksi. Tulevaisuussuunnitelman mukaan Kuopion Veteraaniperinne ry aloittaa toimintansa 1.1.2019

Sillä on kaksi avain tehtävää:
1. hoitaa veteraanien, heidän puolisoiden ja leskien auttamista kuten tähänkin mennessä
2. hoitaa Kuopion Sotaveteraanimuseota ja veteraanien perinneasioita

Veljeä ja siskoa ei jätetä!

Terveisin Markku Tomperi

Puheenjohtajalta 2/2016

13.09.2016

Arvoisat viisikymmentaivalta viettävät Kuopion sotaveteraanit ja veteraanien tukijat

Yhdistyksemme täyttää parin viikon päästä tasan viisikymmentä vuotta. Noihin vuosiin mahtuu melkoinen määrä vapaaehtoista työtä veteraanisukupolven hyväksi. Vain osa siitä on saatu mahtumaan juhlassamme julkaistavaan yhdistyksen historiikkiin. Harvalla yhdistyksellä on ollut niin monitahoinen ja monisäikeinen toimintakulttuuri kuin Kuopion Sotaveteraanit ry:llä. Toiminta on ulottunut maamme rajojen ulkopuolellekin retkien ja kuorolaulun muodossa.

Sotaveteraaniliitto piti liittopäivät Joensuussa kesäkuun alussa. Kokouksessa Liitolle valittiin uusi puheenjohtaja. Tunnen kainuulaisen Hallan Ukon sukua olevan Heikkisen vuosien takaa. Luotan siihen, että hänenkin johdollaan sotaveteraanien asioita ei lakaista perinneryijyn alle vaan huoltotoimintaa pidetään perinnetyön etupuolella. Siihen on hyvä peruste johon vedota – nimittäin pääministeri Juha Sipilän juhlapuheeseen sisältynyt lupaus Oulussa pidetyssä kansallisessa Veteraanijuhlassa. Veteraanien kotiin vietävien palvelujen ja lähikuntoutuksen tulee toimia veteraanien ehdoilla täysimääräisesti. Vaatimus on hyvä.

Valitettavasti monessa kunnassa asiat ei toimi kuten pitäisi – Kuopiokaan ei kyennyt käyttämään kaikkia varoja veteraanin hyväksi mitä se sai Valtiokonttorilta kotiin vietävien palvelujen hoitamiseksi viime vuonna. Selitellään, etteivät veteraanit käytä saamiaan palveluseteleitä, vaan ne jäävät piirongin laatikkoon. Kuinkahan on – jääkö ne sinne siksi, ettei niillä saa sellaisia palveluja joita veteraanit haluaisivat. Onko setelisysteemissä itsessään jotakin vikaa. Mielestäni on – systeemi on liian vaikea ikäihmisen itsensä hoidettavaksi. Eikä sitä välttämättä ymmärrä veteraanin lapsetkaan tai muut läheiset.

Kehotan jokaista veteraania terästäytymään saamiensa palveluseteleiden käytössä. Jos niille ei keksi käyttöä niin annan vinkin – jalkahoito – käpristyvien varpaiden hieronta, venytys ja kovettumien raspaus tuntuu tukan juuressa asti.

Tervetuloa juhlimaan tiedotteessa olevan kutsun mukaisesti !

 Markku Tomperi

Puheenjohtajalta 2016

22.04.2016

Hyvää alkanutta vuotta veteraanit, veteraanien puolisot ja lesket sekä veteraanityön tukijat.

Paukkupakkasissa alkanut vähäluminen talvi on kääntynyt kevääseen. Ei ole enää menemistä Kallaveden jäille.

Talven tapahtumat ja vuosikokouskin on takana. Nyt odotellaan kesän tuloa. Ensi viikolla vietetään Kansallista Veteraanipäivää Musiikkikeskuksella kaupungin järjestämänä. Toivottavasti moni jaksaa osallistua juhlaan. Toukokuun lopulla – toivottavasti jo kesäisissä säissä – mennään Rautalammin hiljan remontoituun kirkkoon. Heinäkuussa järjestetään teatterimatka Varkauteen yhdessä tukijoidemme kanssa – siellä menee toista kesää Tuntematon Sotilas. Allekirjoittanut on saanut olla mukana näytelmän teossa asiantuntijana.  On ollut hauskaa palauttaa mieliin sulkeisenpitoa ja yksittäisen miehen yksinkertaisia etenemismuotoja – ryömintä, konttaus ja syöksy.

Elokuussa juhlimme yhdistyksen 50-vuotistaivalta yhdessä Piirin ja monen muun yhtä vanhan veljesyhdistyksen kanssa Ammattikoululla 27.8. Sen yhteydessä julkaisemme 50 historiikin.

Markku Tomperi

Kuopion museopäivä

20.04.2016

Veteraanit kutsuvat kuopiolaisia tutustumaan museokierroksella Sotaveteraanimuseoon 21.5. 16 klo 13-18 – nonstopbussi liikuttaa museolta museolle – ilmaiseksi

Puheenjohtajalta 2/15

14.09.2015

Arvoisat veteraanit – veljet ja sisaret sekä veteraanityön tukijat

Paljon on vettä tullut taivaalta tuulen kanssa siitä ajasta kun edellinen tiedotteemme putkahti postiluukusta sisään tammikuun lopulla. Mutta vaihtelevat säät eivät ole veteraanityötä haitanneet. Yhdistyksen toiminta ja jäsenten aktiivisuus on ollut määrätietoista ja tavoitteellista kuten aikaisemminkin.

Veteraanit ja veteraanityö sai mukavasti positiivista julkisuutta kevään aikana, koska monin eri tavoin muisteltiin Jatkosodan päättymisen 70-vuotismuistoa huhtikuussa. Tähän merkittävään rauhan paaluun sopi erittäin hyvin kesän aikana tehty teatterimatka Ilomantsiin. Siitä kiitokset kaikille matkalaisille ja matkan järjestäjille. Erityiskiitos Eilalle.

Keväällä pidettiin eduskuntavaalit ja uusi hallitus ohjelmineen saatiin pystyyn pika-ajassa toukokuun loppuun mennessä. Hallitusohjelman yhtenä kärkenä on seuraava kirjaus:

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa.

Varmistetaan vanhuspalvelulain toteutuminen kotihoitoa lisäten. Kehitetään eri asumismuotoja. Omaishoitajan jaksamista tuetaan. Lisätään yhteisöllisyyttä ja sukupolvien välistä yhteyttä.

– Vanhuspalveluissa työskentelevien työnjakoa uudistetaan.

– Lisätään lyhyt- ja pitkäaikaista perhehoitoa.

– Vahvistetaan lääkehoidon kokonaisarviointia.

– Uudistetaan veteraanien palveluita vastaamaan heidän palvelutarpeitaan.

Viimeistä lausetta on Liittomme sorvaamassa yhteistyössä sosiaali-ja terveysministeriön kanssa. Ensi vuosi näyttää millä tavalla veteraanituet tullaan uudelleen suuntaamaan. Toivottavasti uusi malli ei aiheuta kunnissa samanlaista sotkua kuin tapahtui takavuosina palvelusetelien käyttöönoton kanssa. Systeemi on saatu ainakin Kuopiossa toimimaan. Kaikki viime vuonna saatu raha pystyttiin käyttämään veteraanien hyväksi.

Jaksetaan yhdessä – ei jätetä veljeä eikä sisarta heidän vielä kansamme eläessään.

Markku Tomperi

Puheenjohtajalta 1/15

16.01.2015

Hyvää vuoden jatkoa veteraanit, veteraanien puolisot ja lesket sekä veteraanityön tukijat.

Pitkä ja pimeä syksy vaihtui nopeasti talveksi. Joulua odotellessa monilla paikkakunnilla muisteltiin Talvisodan syttymistä, josta on kulunut jo 75 vuotta. Veteraanisukupolvi muistaa omakohtaisesti tuon sotatalven. Mutta lähes kaikki Talvisodan taisteluissa mukana olleet ovat siirtyneet ajastamme ikuisuuteen. Heidän muistonsa säilyy alati. Minua koskettaa aina syvästi Talvisodan jälkeen suuren suosion saanut laulu ”Kukkivat kummut”

Alkanut vuosi 2015 on monella tavalla muistelua mutta myös odotusta täynnä. Hyvin pian muistellaan Talvisodan päättymistä, josta tulee 73 vuotta 13. maaliskuuta. Se on sodan alkamisen muistamisen sijaan huomattavasti iloisempi asia, kuten huhtikuun lopussa muisteltava koko sodan päättyminen Suomen osalta. Siitäkin tulee jo 70 vuotta. Moni nuori suomalainen saattaa ihmetellä, miksi noita vaikeita aikoja muistellaan. Eikö olisi jo aika unohtaa menneet ja luoda katseet vain tulevaan. Silloin meidän veteraanien lasten ja itse veteraanien on syytä opastaa nuoria vaikkapa parilla vanhalla viisaudella: ”Tulevaa ei voi ennustaa, ellei tiedä mennyttä” ja ”Historiasta pitää oppia kaikki tehdyt virheet ja pahat teot tapahtumineen. Niitä tulee muistella, ettei niitä tehdä uudelleen”  Näin ollen veteraaniperinteen ylläpidolla ja sen vaalimisella on oma tärkeä paikkansa yhteiskuntamme muistissa.

Tuleva vuosi on myös eduskuntavaalivuosi. Saamme olla varmoja, että pääosa puolueista tulee lupaamaan veteraaneille yhtä jos toistakin hyvää. Niin on ollut aina. Mutta aika heikosti lupauksista on kiinni pidetty ilman veteraanien omaa edusnvalvontaa yhdistysten, piirien ja liiton toimesta. Niin tullaan tekemään edelleen ja niin kauan kuin keskuudessamme on veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään. Euroopan ja Suomen nykyinen taloustilanne on todella huono. Saamme olla aika varmoja siitä, ettei veteraanietuuksiin ole tulemassa mitään käänteentekevää. Hyvä jos saadaan pidettyä yllä saavutettu taso ja kohdennettua saatu tuki sitä eniten tarvitseville. ”Veljeä ei jätetä” sanonnalla on edelleen tärkeä paikkansa veteraanityössä.

Toivotan jokaiselle yhdistyksemme jäsenelle voimia osallistua yhteiseen toimintaamme tavalla tai toisella terveystilan ja kunnon mukaan.

Talvi-, kevät- ja kesäterveisin Markku Tomperi

 

 

 

 

 

 

 

Naisjaosto

16.01.2015

irma_susineva

HYVÄT NAISJAOSTON JÄSENET

Toivon kaikille jäsenille hyvää alkanutta vuotta 2015.

Kkiitos menneen vuoden toiminnasta ja aktiivisesta osallistumisesta jaostomme toimintaan. Yhdistyksen tilaamat kahvitukset, puurojuhla ja veteraanikeräysten käytännön järjestelyt ovat olleet vastuullamme, näin jatkamme myös tänäkin vuonna.

Syyskuun kuukausitapaamisessa Kuopion kaupungin teatterin edustaja piti esitelmän siitä, mitä parannuksia Teatterin kunnostus sai aikaan. Lokakuussa saimme tietoiskun voimaantulleesta vanhuspalvelulaista. Marraskuussa teimme nojatuolimatkan vanhaan Viipuriin.

Naisjaosto on jo yli 45 vuoden ajan järjestänyt kaikille jäsenille tarkoitetun puurojuhlan. Juhlan tarkoituksena on tuoda mukavaa yhdessäoloa ja olla osana Joulun odotusta. Keskusseurakuntatalolle oli varmaan helpompi tulla, koska osallistujia oli tosita sataa, mutta tila asettti tarjoilun järjestämiselle omat rajoituksensa. Apua saimme tänäkin vuonna Rissalan Sotilaskotiyhdistykseltä, ilman heidän apuaan järjestäminen olisi ollut vaikeaa. Ohjelma oli musiikkipainotteista, siitä kiitos Sotaveteraanikuorolle ja uudelle kuoronkohtajalle Valtteri Tuomikoskelle.

Kevään kuukausitapaamisissa on taas mielenkiintoisia alustuksia. Näihin kuukausitapaamisiin toivoisin jäsenten ehdotuksia aiheista tai miten muuten voisimme toimintaa kehittää.

Kokoonnumme seurakuntakeskuksessa edelleen kerran kuukaudessa torstaisin klo 13.00 seuraavasti: 15.1., 19.2. (vuosikokous), 12.3. ja 16.4. Toukokuun tapaaminen ilmoitetaan erikseen.

Ilmoitamme edelleen tapahtumista Savon Sanomien Muistio-palstalla.

Syys- ja talvipimeän jälkeen toivon teille aurinkoista kevättä.

Irma Susineva